Danny’s blog #1 – Luister niet naar mij! (Ervaringen van een eigenzinnige trainer/coach)

16 novemer 2021 | Danny van Beele

 Momenteel geef ik, namens GBT Opleidingen, verschillende fysieke maatwerktrainingen. O.a. Effectief communiceren, Praktisch leidinggeven, Mentortraining en Operationeel leiderschap. Dit doe ik op eigen wijze. Gedreven, met humor en plezier en vooral met praktische doelstellingen.

Doel

Misschien kun je beter stoppen met lezen, ik ben geen docent! Ook ga ik zeker niet vertellen wat je moet doen. Wel houd ik je een spiegel voor en gaan we, samen met de groep, op zoek naar een passende wijze. “Vind je eigen manier.”       

We are all individuals! I’m not. (Monty Python’s Life of Brian).

Sfeer

Ik weet nooit wat ik aantref en dat is het leukste wat er is. Achterhalen wat er echt speelt en de neuzen de juiste kant op krijgen, daar krijg ik een kick van. Een manier vinden om het vertrouwen te krijgen van de groep, waarna je samen aan de slag kunt gaan. Saai zal mijn training zeker nooit worden, wel zijn we allemaal goed gaar, maar dat mag.

Tip: een trainer weet het niet beter, wel kan hij je helpen om het te verduidelijken, zodat je het zelf beter kunt aanpakken! Durf te vragen!

Effecten

Mijn grootste gruwel; “was leuk en gezellig”! Natuurlijk is sfeer belangrijk, maar alleen daarmee neem ik allang geen genoegen meer. We zitten dan toch bij elkaar in de training, dus wanneer is het voor eenieder een succes en wat spreek je met elkaar af of met jezelf? Hoe hou je het levend? Voor mijn part, mail je me met een vraag en werken we met reminders. We gaan ervoor, toch?

Tip: echte motivatie, komt uit jezelf. Ga op zoek naar die intrinsieke motivatie bij jezelf en de groep. Wees nieuwsgierig en durf te vragen; verbind!

Ervaringen

Samen met de groep, creëren we nieuwe inzichten, andere aanpakken en een passend plan A, B, en C. Hoe je beter kunt afstemmen met de ander en handelen zodat je makkelijker en meer resultaat kunt behalen. Kan dit echt? Ja, mits je echt naar jezelf durft te kijken en luisteren en je oprecht wilt verbinden. Volgens mijn manier? Nee, ik help je hierbij, in een goede veilige sfeer. Je doet het zelf, op de wijze die bij jou past.

Ben ik een perfecte trainer? Zeker niet. Niet voor iedereen. Ik ben erg flexibel, kan goed aanpassen, maar heb wel mijn voorwaarden.  Oh ja, en ik ben meestal goed afgepeigerd na een trainingsdag, iemand hier nog tips voor?

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg! Vragen of uitdagingen, we horen het graag.

(Wees kritisch, dat ben ik ook).

Terug naar het overzicht

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.