Klant aan het woord - Ionbond

Deelnemers aan het woord: Mechatronica mbo niveau 2/3 – Hyster Yale

Midden september 2020 vonden een week lang de proeves van bekwaamheid plaats bij Hyster-Yale in Nijmegen. 

In juni 2018 was Hyster-Yale gestart met een tweede groep medewerkers die in eigen huis de MBO-opleiding Mechatronica niveau 2 en 3 zijn gaan volgen. Na 2 jaar hard werken en een oponthoud door het corona-virus konden afgelopen week de mensen eindelijk hun proeve van bekwaamheid volbrengen. Het praktijkexamen zou eigenlijk in juni plaatsvinden maar werd uitgesteld tot september, wat een relatief korte vertraging is. Een mooie prestatie waar zowel deelnemers als Hyster-Yale trots op mogen zijn. 

We vroegen de deelnemers naar hun ervaringen tijdens deze opleiding.

Invloed van de opleiding op het werk

We vroegen de deelnemers naar de directe effecten van de opleiding op hun dagelijkse werk. 85% van deelnemers geeft aan dat de opleiding het plezier in hun werk zelfs heeft vergoot!

“Hoe meer je leert, hoe beter je je gaat voelen op de werkvloer.”

Alle deelnemers geven aan dat ze door de opleiding beter kunnen functioneren tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Over de opleiding

De deelnemers zijn tevreden over de begeleiding van docenten en projectleiders tijdens de opleiding.

Alle deelnemers geven aan dat ze nieuwe vaardigheden bijgeleerd hebben tijdens de opleiding. Het tempo van de training werd overwegend als prettig ervaren.

We vroegen de deelnemers per module hoe ze deze hebben ervaren. Over het algemeen was de ervaring dat het een leuke, maar uitdagende opleiding is geweest.

Extra werk

Gemiddeld zijn de deelnemers rond de 4 uur per week bezig geweest met de opleiding en rondden de opleiding hiermee succesvol af.

“De opleiding had zijn ups en downs; het is soms pittig na het werk, maar ik heb wel meer inzicht in mijn werk gekregen.”