Eric's blog #1

Onze teamleiders kunnen niet aansturen… HELP!

Uw teamleiders zijn de dragende krachten in uw bedrijf. Het zijn gemotiveerde, harde werkers met veel ervaring en hart voor uw bedrijf.

Precies om die redenen zijn zij in het verleden waarschijnlijk vanuit een productiefunctie gepromoveerd naar een leidinggevende rol.

Als hier geen actie op wordt genomen, loopt u het risico dat uw goede en ervaren kracht waar u zo tevreden over was uiteindelijk naar een ander bedrijf gaat, met een burnout thuis komt te zitten of door zijn aansturend gedrag medewerkers ‘wegjaagt’.In de praktijk zien we vaak dat deze mensen zijn ‘losgelaten’ in hun nieuwe rol zonder dat ze goed in beeld hebben wat aansturen eigenlijk inhoudt. Dat is jammer, want het leidt tot frustraties en onmacht. “Mijn medewerkers doen niet wat ik wil” is een veelgehoorde opmerking.

Uw teamleiders zullen zelf niet om hulp vragen; zij weten immers niet wat zij niet weten! Het goede nieuws is dat ú hen kunt helpen. Een basistraining ‘Praktisch Leidinggeven op de Werkvloer’ van Gilde-BT biedt uw teamleiders concrete handvatten, die direct in de praktijk kunnen worden gebruikt en die hen verder helpen als leidinggevende. Van de geleerde inzichten zullen zij (en u!) nog jaren plezier ondervinden.