Klant aan het woord - Van Geloven

Klant aan het woord – Van Geloven


Met inzet van de unieke EMT-aanpak van Gilde-BT Bedrijfsopleidingen is begin 2019 gestart met het opzetten van een eigen ‘Bedrijfsschool’ – de ‘Snackademy’ voor Operators, Teamleiders, Voorlieden en Mentoren.

Van Geloven is een grote producent van snackproducten. Op 6 productielocaties in Nederland en België worden de lekkerste snacks geproduceerd. Onder het Van Geloven assortiment vallen twaalf sterke A-merken waaronder Van Dobben, Mora en Kwekkeboom.  Om de samenwerking tussen Van Geloven en Gilde-BT Bedrijfsopleidingen beter in beeld te krijgen legden we een aantal vragen voor bij interim HR-manager Dagmar Drijver.

Wat is de aanleiding (uitgangspunten/doelen) geweest om met onze aanpak opleidingen te willen opzetten en uitrollen?
“Opleiden binnen operations professionaliseren, startend op enkele grote projecten om de focus te houden.”

Wat is uiteindelijk de reden geweest om Gilde-BT te betrekken als partner om deze doelen te realiseren?
“De ervaring in soortgelijke organisaties die Gilde-BT met zich mee bracht en een pragmatische en mensgerichte aanpak paste bij ons bedrijf.”

Wat is je ervaring over de samenwerking?
“Gilde-BT is zeer betrokken bij onze organisatie en weet snel zijn weg te vinden. Ze houden zich aan de planning en de werkafspraken die we gemaakt hebben en we komen niet voor verrassingen te staan, dat werkt heel prettig.”

Is de co-productie gegaan zoals Gilde-BT die vooraf heeft beloofd?
“Absoluut, Gilde-BT heeft door de energie en daadkracht van zowel de projectleider als de ontwikkelaars onze mensen op alle niveaus binnen de organisatie weten te enthousiasmeren om input te leveren en voorwaarden te scheppen waardoor solide en bruikbare opleidingen zijn neergezet.”

Wat zijn resultaten die tot nu toe zijn behaald? 
“De scope die we vooraf hadden bepaald is behaald; het komen tot een complete set opleidingsmaterialen voor voorafbepaalde projecten, de implementatie daarvan en het opleiden van onze teamleiders en Voorlieden.”

Wat maakt Gilde-BT in jouw ogen anders dan andere opleiders?
“De coproductie en het daadwerkelijk ‘leveren’. Gilde-BT is geen consultant of adviseur. Naast het goed voor ogen hebben wat er moet gebeuren pakken ze de bal ook op en gaan ze in de organisatie aan de slag om uiteindelijk te komen tot echte materialen. Daarbij komt dan nog de hulp bij de implementatie waardoor de organisatie er echt mee aan de slag kan en de ontwikkelde leermaterialen niet de kast in verdwijnen.”