‘Excellente kunststofverwerking opleidingsmethodiek’ verkozen tot MKB!dee 2019

‘Excellente kunststofverwerking opleidingsmethodiek’ verkozen tot MKB!dee 2019

Gilde-BT Bedrijfsopleidingen behoort tot een nieuwe groep ondernemers die aan de slag mogen gaan met hun MKB!dee. Het betreft in totaal 47 projecten voor scholing en bijscholing van personeel in het mkb, waarvoor de ondernemers in totaal € 7,8 miljoen euro aan subsidie ontvangen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft op maandag 2 december 2019 het startschot gegeven. 

Het winnende project vanuit Gilde-BT Bedrijfsopleidingen bestaat uit een interne opleidingsmethodiek, gericht op het actief on-the-job opleiden van het huidige personeel en nieuwe medewerkers. Het doel van deze methodiek is om het probleem, binnen de kunststofverwerkingssector technisch geschoold personeel te behouden en aan te trekken, tegen te gaan.

De opleidingsmethodiek bestaat uit een structuur van vier blokken:

  1. Onboarding
  2. Niveau Medewerker
  3. Niveau Operator
  4. niveau Ploegleider

Elk blok bestaat uit een diversiteit aan zelfsturende leermodules (met bijvoorbeeld een mentor) met een concreet leerdoel en af te nemen eindtoets. Cruciaal en innovatief is het gebruik van blended learning.

Samen met Else Plastic B.V. en De Wit Plastics B.V.mogen wij deze unieke opleidingsmethodiek uitvoeren voor een schitterend bedrag van €199.800,-.