Basisopleiding Schoonmaken (Brabant Leert)

€ 1.275,– per persoon | 3 dagen | Direct aanmelden

Doelgroep

Deze driedaagse ‘Basisopleiding Schoonmaken’ is bestemd voor uitvoerend schoonmaakmedewerkers die dagelijks werkzaam zijn in kantoorachtige omgevingen. In deze zeer praktische training leert de deelnemer om effectief en efficiënt een schoonmaaktaak uit te voeren en het vormt een uitstekend vertrekpunt naar vervolgopleidingen binnen de verschillende subsectoren van de schoonmaakbranche (bijv. gezondheidszorg, hotelschoonmaak, schoonmaak bungalowparken, etc.).

Inhoud scholingstraject

Het programma van de Basisopleiding Schoonmaken bestaat uit de volgende onderdelen:

– Algemene regels bij het schoonmaken
– Ergonomie
– Veilig en gezond werken, werkvolgorde
– Arbeidsomstandigheden
– Communicatie, klantvriendelijkheid, klachten
– Persoonlijke hygiëne
– Kwaliteitszorg
– Materialen, middelen en gereedschappen
– Dagelijks en periodiek interieuronderhoud
– Dagelijks en periodiek sanitaironderhoud
– Vloeronderhoud: stofzuigen, stofwissen, moppen

Prijs

€ 1.275 per persoon voor bedrijven in Noord-Brabant!

Cursusduur en studiebelasting

De Basisopleiding Schoonmaken is zeer praktisch van opzet en duurt drie dagen, in de frequentie van één dag per week. De deelnemers leren praktisch, veilig en ergonomisch verantwoord schoonmaken volgens de microvezelmethode. De lesmaterialen worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk!

Incompany + trainingen via ‘open inschrijving’

De trainingen worden zowel op bedrijfslocatie incompany,  als ook via ‘open inschrijving’.

Resultaat

De deelnemer is na afloop van de training in staat om op een veilige, efficiënte en effectieve wijze schoonmaakonderhoud uit te voeren conform de microvezelmethode. Het betreft dan met name het schoonmaken van sanitaire ruimten, interieurs en het vloeronderhoud.

Vooropleiding

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist. Deelnemers dienen wel in voldoende mate de Nederlandse taal in woord en geschrift vaardig zijn om deze training te kunnen volgen. Praktijkervaring in de schoonmaak wordt als een pre gezien.

Begeleiding en ondersteuning

De training kent een zeer praktische insteek. De deelnemer wordt op de werkvloer begeleid en daar worden de verschillende schoonmaakmethodieken geoefend. Naast het inoefenen van de handelingen wordt ook de nadruk gelegd op uitvoeren van de taken binnen de beschikbaar gestelde tijd.

Begeleiding tijdens de training is aanwezig en tussen de trainingsmomenten beschikbaar.

Toetsing en afronding

Gelet op het praktische karakter van deze training is aanwezigheid op alle lesdagen vereist. Aan het eind van de training wordt een praktijktoets afgenomen. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het GBT Opleidingen Certificaat ‘Basisopleiding Schoonmaken’.

Beschikbare open inschrijvingen

Kies een datum, vul je gegevens in en we sturen je een mail om de inschrijving te voltooien!

Helaas zijn er op dit moment geen open inschrijvingen beschikbaar.