Cursus techniek food (NL Leert door)

Aanmelden als:
Doelgroep
Binnen de foodindustrie worden veel processen geautomatiseerd aangestuurd en geregeld. Dit vergt een ander level van technische kennis van uw operators. Door de basis technische kennis van de verschillende componenten, de aansturing daarvan én de samenhang daartussen te leren, zijn zij beter in staat de processen te begrijpen. Dat maakt dat ze eerder afwijkingen kunnen herkennen en kunnen lokaliseren. Dat leidt weer tot pro-actiever handelen bij storingen.
Doelgroep: operators in de foodindustrie
Inhoud scholingstraject
De deelnemer ontwikkelt:
– Pompen en appendages
– Hydrauliek
– Pneumatiek
– Aandrijftechniek
– Sensoren en opnemers
– Uitvoerende en corrigerende organen
– PLC besturing & besturingskringen
– Regelaars en regelkringen
Aanvangsdatum
Per direct.
Cursusduur en studiebelasting
Deze training duurt 4 dagen of 8 dagdelen en wordt uitsluitend incompany verzorgd.
De totale studiebelasting is 60 uur, inclusief het maken van opdrachten en het doornemen van naslagwerk.
Resultaat
- De deelnemer leert de basisbeginselen van technische componenten kennen en herkennen om vervolgens te kunnen toepassen in de werkpraktijk.
- De deelnemer heeft na afronding van het scholingstraject een signalerende rol voor de technische dienst in de eerste fase van de storinganalyse. Hierdoor wordt de storingstijd verkort. Tevens kan de deelnemer ondersteunende eerstelijns onderhoudswerkzaamheden verrichten ter ondersteuning van de technische dienst. Daarnaast kan de deelnemer beter zorgdragen voor zijn/haar eigen veiligheid en installaties in de werkpraktijk.
Vooropleiding
VMBO. Om dit scholingstraject optimaal te kunnen volgen heeft de deelnemer basiskennis nodig van foodprocessen.
Begeleiding en ondersteuning
Theorielessen; Praktijkopdrachten; (Online) beschikbaar trainingsmateriaal als ondersteuning en naslagwerk. Begeleiding tijdens en tussen de trainingsmomenten door is aanwezig c.q. beschikbaar.
Toetsing en afronding
1 summatieve toets in de vorm van een hardcopy eindtoets. De deelnemer ontvangt, na het succesvol afronden van het scholingstraject, een officieel GBT Opleidingen certificaat op MBO 3 niveau.
Prijs
€ 1.475 per persoon.
Bent u geinteresseerd in de cursus Techniek Food?
Heeft u een bedrijf of spreekt u namens een bedrijf? Wij bieden deze training ook gratis voor bedrijven aan. Er zijn een aantal voorwaarden:
– De training is incompany.
– Een trainingsgroep bestaat minimaal uit 8 deelnemers.
Let op: Op=Op
Stap 1: Vul uw gegevens in.
*Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!