Wist u dat?!

Wist u dat?! #5

Om de twee maanden zal er een blog gepubliceerd worden met drie relevante ontwikkelingen. Deze editie is er plaats gemaakt voor een gratis ontbijtsessie rondom de nieuwe NOW 2.0 regeling, A+O Metalektro en een belangrijke HR-trend.

Gratis ontbijtsessie rondom NOW 2.0 regeling

Bent u een ondernemer en bent u van plan om gebruik te maken van de NOW 2.0 regeling vanaf 6 juli?

Ondernemers die minstens 20% omzetverlies verwachten kunnen vanaf 6 juli 2020 een tegemoetkoming van de loonkosten aanvragen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor juni, juli, augustus en september.

Een belangrijke wijziging is dat bedrijven die gebruik maken van deze nieuwe regeling worden verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen. In de NOW 2.0 moet hiervoor een verklaring worden afgegeven.

GBT Opleidingen organiseert in samenwerking met HR Contracting een gratis ontbijtsessie rondom dit thema.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Informatie over de regeling
  • Mogelijk opleidingsadvies
  • Opleidingsprogramma’s
  • HR Advies
  • Sparren

Aanmelden kan vóór 1 augustus via info@gbt-opleidingen.nl of via 088-088 4700!

A+O Metalektro verhoging vergoeding mbo opleiding

Bent u als bedrijf aangesloten bij de CAO-grootmetaal? Dan bent u automatisch aangesloten bij het A&O Metelektro opleidingsfonds en hebben we goed nieuws voor u!

Indien u uw medewerkers een mbo opleiding laat volgen (incompany) dan krijgt u, naast de subsidie praktijkleren (max. € 2.700,- per jaar) van de overheid, ook nog een extra bijdrage betaald vanuit het fonds.

Dit is normaal al € 3000,- per opleidingsjaar. Daar bovenop krijgt u van uw fonds nog een extra € 1.250,- voor het eerste opleidingsjaar.

Even een voorbeeld rekensom:

Indien uw medewerkers een mbo mechatronica opleiding van 2 jaar volgen zijn de vergoedingen als volgt (per werknemer!):

  • 1 x € 4.250,-
  • 1 x € 3.000,-
  • 2 x € 2.700,-

Totaal aan werkgeversvergoeding: € 12.600,- per medewerker!

Interesse? Wij hebben ruime ervaring met het inrichten, uitvoeren en begeleiden van mbo Opleidingen voor werknemers. Bel voor een afspraak, we komen graag naar u toe om dit te bespreken!

A+O Financieringsreglement Opleiden van leerlingen en werknemers 2019-2021

De HR-trend die 2020 representeert

Het is duidelijk dat het coronavirus de manier heeft veranderd waarop HR-afdelingen over technologie denken. Meer mensen werken op afstand en de pandemie heeft ertoe geleid dat meer werknemers online opleidingen hebben gevolgd.

Werknemers leerden online 150% meer in maart tot mei dan in december tot februari. Succesvol online leren vergt personalisatie van en een op de eindgebruiker gericht platform. Hier moet een technische applicatie achter zitten die het werk dat mensen doen volgen en evalueren.

Soft skills, zoals het optreden als teamspeler, goede communicatieve vaardigheden of probleemoplossend vermogen worden essentieel. In aanvulling daarop heeft het kabinet € 50 miljoen uitgetrokken voor het crisisprogramma NL Leert Door, waarmee mensen kosteloos ontwikkeladviezen, online scholing en cursussen kunnen volgen.

Bent u op zoek naar trainingen cursussen voor uw personeel? Bekijk ons aanbod aan korte trainingen en cursussen hier.

The HR technology trends that are defining 2020, Chaterine Guiles