Wist u dat?!

Wist u dat?! #6

Om de twee maanden zal er een blog gepubliceerd worden met drie relevante ontwikkelingen. Deze editie is er plaats gemaakt voor de extra impulsregeling, extra vergoedingen vanuit opleidingsfondsen en nieuwe trainingen om continu te verbeteren.

Extra impulsregeling

Minister Van Engelshoven (OCW) heeft besloten tot een extra impuls op de regeling praktijkleren van jaarlijks € 10,6 miljoen voor de studiejaren 2020–2021 en 2021–2022. Dit moet zorgen voor voldoende stages en leerbanen voor mbo-studenten, aankomende mbo-studenten en werkenden en werkzoekenden die via het mbo worden opgeleid.

De overheid gaat in de komende 2 jaren ruim 10 miljoen extra geld beschikbaar stellen aan bbl-leerbedrijven, om hen te stimuleren bbl-banen aan te bieden. Met dit geld wordt het jaarlijkse maximumbedrag van de subsidieregeling praktijkleren tijdelijk verhoogd. Een mooie extra stimulans voor bedrijven dus om bbl-leerlingen aan te melden.

In bijgaande brief staat voor welke categorieën bedrijven de regeling geldt. Daar zit in elk geval onze klantenkring bij, zie rubriek 47 Detailhandel. De exacte regeling wordt begin 2021 gepubliceerd en dan met terugwerkende kracht toegepast.

Download hier de brief van de overheid

Wist u dat subsidie en branchevergoeding

Extra vergoedingen vanuit opleidingsfondsen

De Opleidingsfondsen A+O Metalektro, OOM en WijTechniek stellen extra vergoedingen beschikbaar voor de ontwikkeling van medewekers.

Dit betekent dat veel trainingen en cursussen voor een groot deel vergoed worden vanuit deze fondsen.

Bent u een A+O Metalektro, OOM of WijTechniek lidbedrijf?

Dan is de kans groot dat u subsidie of vergoedingen kunt aanvragen!

Bij vragen over subsidie of branchevergoedingen kunt u altijd naar onze expert Eric Hoff bellen via 06-57832657.

Extra vergoedingen wist u dat

Continu verbeteren

Vanaf begin september 2020 biedt GBT Opleidingen een nieuw soort training/cursus aan: Continu verbeteren:

 

Continu verbeteren