Wist u dat?!

Wist u dat?! #1

Om de twee maanden zal er een blog gepubliceerd worden met drie relevante ontwikkelingen. Deze editie is er plaats gemaakt voor
e-learning, onboarding en leren op de werkplek.

E-learning

Een van de meest aanwezige trends op het gebied van e-learning is microlearning. Met microlearning leer je in een korte tijd stukjes nieuwe informatie. Deze manier van leren sluit goed aan op de wensen van de moderne werknemer.

Gilde-BT Bedrijfsopleidingen maakt gebruik van microlearning door middel van de Memo-trainer, waarbij kleine onderwerpen door middel van een aantal vragen getoetst worden.

Een van de succesverhalen over het toepassen van microlearning door Gilde-BT is een score van 82%, behaald door het personeel van Weir Minerals voor de Training “Engels op de werkvloer”!

Onboarding

Het verzorgen van een goede introductie voor werknemers wordt steeds populairder. Op internet staan een aantal interessante ontwikkelingen;

De introductie start vaak eerder dan de eerste werkdag. Werkgevers geven de werknemers vaak de mogelijkheid tot het volgen van een pre-boarding. Onboarding gaat tegenwoordig vaak digitaal, waar het vroeger vaak via een evenement ging.

Gilde-BT Bedrijfsopleidingen ontwikkelt deze pre- en onboardingsprogramma’s voor bedrijven. De introductieprogramma’s worden door middel van e-learning verzorgd.

Leren op de werkplek

Leren op de werkplek wordt steeds relevanter. Deze ontwikkeling is niet nieuw, maar het aantal varianten stijgt.

Je hebt bijvoorbeeld de werkplekinstructie, waarbij je op de werkplek leert wat je nodig hebt voor het uitvoeren van je taken.

Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe Excellente Medewerker Trainingsaanpak (EMT), waarbij een procestaakanalyse de werkplekinstructies in kaart brengt. De werknemer wordt getoetst over zijn werkzaamheden op de werkplek. 

Altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, blogs en trainingen? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!